warmtepomp  warmtepomp zwembad

Nokia N8 d d  28-09-2012 004 warmtepomp

Diverse door ons geplaatste warmtepomp opstellingen.

Medio 2003 hebben we ons gespecialiseerd in duurzame installaties voor de woning- en utiliteitsbouw (o.a. zonne energie, balansventilatie en warmtepompen). We adviseren, calculeren, ontwerpen en beheren deze installaties in eigen beheer. In 2004 werd de eerste warmtepomp geïnstalleerd en al snel volgden er meerdere andere warmtepomp-projecten in utiliteitsgebouwen en particuliere woningen.

Waarom gaat Nederland dan nu pas over op dit principe?
Nederland heeft gas. Tot voor kort was dit een relatief goedkoop stookproduct, waardoor in Nederland er geen grote behoefte bestond aan alternatieven. Maar door onder andere de stijgende gasprijzen roept men om duurzame energiebronnen en een zuinig energieverbruik. Hierdoor komt aardwarmte ook in Nederland volop in beeld.

Met een rendement van 500 procent is het gebruik van aardwarmte een zeer energiezuinige en uiterst goedkope manier van verwarmen, met één deel elektrisch vermogen worden er vijf delen verwarming gemaakt. Ook na aftrek van de verbruikte elektriciteit voor het aandrijven van de pompen, blijft het gebruik van aardwarmte zeer voordelig voor uw portemonnee en het milieu.

Aardwarmte is in feite gebaseerd op een zeer eenvoudig principe. Water wordt middels een open of gesloten systeem uit de aarde gepompt. Dit water heeft de temperatuur van de omliggende grond. Vervolgens onttrekt de warmtepompinstallatie warmte aan dit water en geeft dit af aan het verwarmingssysteem in het gebouw, waarna het koude water weer wordt teruggepompt in de aarde. Hier neemt dit water weer de temperatuur van de bodem aan, waarna het proces opnieuw start.

Ook biedt de toepassing van aardwarmte voordelen op gebied van comfort, waar het systeem een ruimte in een koude periode aangenaam verwarmt zorgt dezelfde techniek in de warmere periodes voor een prettige verkoeling .
De bodemtemperatuur is in de zomer lager dan de temperatuur van uw woning. Met het koele water in het verwarmingssysteem wordt de ruimtetemperatuur verlaagd. De leidingen in het plafond (de vloerverwarmingen van de eerste verdieping) zorgen hierdoor voor een prettige verkoeling. Koude lucht zakt vanaf het plafond en daalt neer naar de vloer.
Al is het buiten wekenlang bloedheet, binnen blijft het aangenaam.
Een ideale bijkomstigheid van het warmtepompsysteem, zonder dat het een cent extra kost.

Hoe werkt een warmtepomp?

Klik hier voor de uitleg

Slimme keuze!

Door de huidige hoge energieprijzen is warmtepomptechnologie steeds interessanter t.o.v. conventionele verwarming en koeling.
Tevens voorziet een warmtepomp u van warm tapwater.

De investering van een grondboring en aanleg van de warmtepompinstallatie is nu nog sneller terugverdiend!
Het rendement van 500 procent van de installatie zult u merken aan de energie-rekening!

westendorp Bedrijfspand Westendorp Timmerwerken

Nibe warmtepomp opstelling – Brink balansventilatie – Dyka vacurain hwa systeem

ter braak Bedrijfspand ter Braak Bouwtechniek

Danfoss warmtepomp opstelling – Brink balansventilatie